Kuinka diagnosoida ja ratkaista yhteiset muisti -ongelmat Dell -kannettavassa tietokoneessa (2023)

Oireet

Sisällysluettelo:

 1. Kannettavan tietokoneen muistin vianmääritys
 2. Diagnostiikka
 3. Laitteistojen vianmääritys
 4. Ohjelmiston vianmääritys

Syy

Syy tietoja ei ole käytettävissä.

Ratkaisu

Kannettavan tietokoneen muistin vianmääritys

Tämä opas käsittelee Dell -kannettavien tietokoneiden muisti -ongelmia ja kuinka vianetsintä ja ratkaisu muisti -ongelmiin.Muistin vianmääritys hajoaa tyypillisesti kolmeen osaan.

 • Diagnostiikka
 • Laitteisto
 • Ohjelmisto

Yleiset muisti -ongelmat, joita saatat nähdä, ovat.

 • Ei viestiä muistivirhekoodilla

How to Diagnose and Resolve Common Memory Issues on a Dell Laptop (1)

(Kuva.1.1 Tila LEDit)

How to Diagnose and Resolve Common Memory Issues on a Dell Laptop (2)

(Kuva.1.2 Tila LEDit)

 • Järjestelmä hidas, vastaaminen tai reagoimattomat, kuten sinisen näytön virheet

How to Diagnose and Resolve Common Memory Issues on a Dell Laptop (3)

(Kuva 2 SININEN SUUNNEN NMI Pariteettvirhe)

 • Näytön virheviestit muistin pysähtymistä, ylityksiä, kokoa tai lukemista koskevia ongelmia

How to Diagnose and Resolve Common Memory Issues on a Dell Laptop (4)

Kuva.3.1 Sovellusvirhe)

How to Diagnose and Resolve Common Memory Issues on a Dell Laptop (5)

(Kuva.3.2 Sisäinen virhe)

How to Diagnose and Resolve Common Memory Issues on a Dell Laptop (6)

(Kuva.3.3 Applet -virhe)

 • Ohjelmistojen tai käyttöjärjestelmien asentaminen (käyttöjärjestelmä)

Suurin osa tästä vianetsinnästä tehdään osana tiettyä vianetsintäopasta tietyn vian varalta.Tämä artikkeli on yleinen yleiskatsaus, joka voi mennä hieman yksityiskohtaisemmin kuin normaalisti näkisit.

Takaisin alkuun

Diagnostiikka

Tämä artikkeli vie sinut eri mallien diagnostiikan LED: n ja koodien läpi.

 • Vertailuopas leveysasteen kannettaville ja tablet -diagnostisille indikaattoreille
 1. Ensimmäinen tehtävä on tarkistaa, onko pre-boot-järjestelmän arviointi (PSA) Diagnostiikka voi suorittaa.

  Pidä tietokoneessa virtaamassaFnavain ja virtapainike samanaikaisesti.Vaihtoehtoisesti napauta nopeastiF12avain tietokoneen saappaina ja valitseDiagnostiikkanäkyvästä muistista.EräsValittu diagnostinen käynnistysViestin tulisi näkyä näytön oikeassa yläkulmassa.

  Huomautuksia:

  • Kun voit saada verkossa, voit suorittaa muistikohtaisen diagnoosin, selataOnline -muistin diagnostiikkasivu.

   Huomautuksia:

   • Testi alkaa automaattisesti.
   • Sinua voidaan kehottaa asentamaan tai päivittämäänTukejaJos niin, seuraa kehotuksia.
   • Testi voi kestää 10-15 minuuttia tietokoneen laitteistosta riippuen.
  • Voit myös suorittaa diagnostiikkaa tukisivustoltamme.
   • "Nopea testi"- Tämä laitteistosi testi voi kestää 10-15 minuuttia tietokoneesi laitteistosta riippuen.
   • "Täydellinen testi"- Tämä on syvällinen testi.Tämä voi kestää vähintään 40 minuuttia tietokoneesi laitteistosta riippuen.
   • Mukautettu komponenttitesti - Valitse yksi tai useampi erityinen laitteistotesti, jonka haluat suorittaa.

    Suoritaksesi tietyn testin suorittamalla seuraavat vaiheet.

    1. Selata"Dell -tuki"verkkosivusto.
    2. Sinulle annetaan kolme vaihtoehtoa tietokoneen tunnistamiseksi.

     Jompikumpi:

     • Kosketa tai napsauta tietokoneesi luetteloa allaTämä tietokone.

      HUOMAUTUS:Kun tietokoneellesi ei ole luetteloa tämän tietokoneen alla, voit koskettaa tai napsauttaaLataa ja asenna tukiastaa.Se tunnistaa tietokoneesi automaattisesti.Seuraa kehotuksia ladata ja asentaa tukiastaa.

     • SyötäPalvelutagi, Dell EMC -tuotetunnustaiMallija kosketa sitten tai napsautaHae-painiketta ja valitse tietokoneesi luettelosta.
     • Kosketa tai napsautaSelaa kaikkia tuotteita:Sinun on valittava laitteen tyyppi, tuotemerkki ja sitten tuotteen malli.

      HUOMAUTUS:Lisätietoja on Dellin tietokantaartikkelissa,Kuinka löytää Dell -tietokoneesi tuotemalli.

    3. Kosketa tai napsautaDiagnostiikkavälilehti.
    4. AllaMukautettu komponenttitesti, Kosketa tai napsautaValitse yksittäiset komponentit.
    5. Kosketa tai napsauta Valitse ruudussa yhden tai useamman testatavan komponentin vieressä.
    6. Kosketa tai napsautaSuorita testi, ja seuraa kehotuksia.
 2. Tietokone kulkee noin 15-20 minuutin arvoisia laitteistojen itsetarkastuksia.Kun nämä täydelliset, se kysyy, haluatko suorittaa lisämuistikokeet, jotka voivat kestää vielä 30 minuuttia+.Jos PSA: t kulkevat, suorita sitten lisämuistikokeet.

  1. Jos kaikki testit läpäisevät, haluat siirtyä ohjelmiston vianmääritykseen.

  2. Jos ne epäonnistuvat, ota huomioon virhekoodi ja siirry seuraavaan vaiheeseen.

 3. Jos sinulla on virhekoodi, haluat tarkistaa alla olevan oppaan.Se kertoo, jos pystyt suorittamaan tietokoneellasi uudemman edistyneen diagnostiikan.Nämä diagnostiikat tunnistavat vian tietokoneen muistihaavalle tai korttipaikalle.

  1. Jos diagnostiikka on mahdollista ja olet päivittänyt heille tietokoneellesi.Ota yhteyttä tukeen diagnostiikan tuloksiin, jotta voit viedä tämän edelleen.

  2. Jos diagnostiikka ei ole mahdollista tietokoneellesi tai et pysty päivittämään niitä.Haluat mennä laitteiston vianetsinnään.

   • Muistidiagnostiikan käyttäminen ja siitä, mitä hyötyä se tuo sinulle

  HUOMAUTUS:Voit lähettääHuoltolappu-EPSA -virhejavalidointikoodiSupportAssist Prevene-järjestelmän suorituskyvyn tarkistusSivu, oppia jatkamaan.

Takaisin alkuun

Laitteistojen vianmääritys

Laitteiden vianmääritysmuistin taustalla oleva käsite on yksinkertainen.Se tulee osaksi korvausta ja pääsyä tunnettuihin hyviin työosiin.

Kaikilla irrotettavalla muistilla varustetulla kannettavalla tietokoneella on pääsy muistiin yksikön pohjan kautta.Joko alapaneeli irtoaa tai siellä on irrotettava luukkukansi.Löydät tietokoneellesi tietyn menetelmänPalvelukäsikirjat ja käyttäjäoppaat Dell -järjestelmällesi.

 1. Jos sinulla on Post -tilannetta, ensimmäinen askel on poistaa muisti kokonaan tietokoneesta.Muuttuuko vika?

  1. Jos kyllä, siirryVaihe 2.

  2. Jos ei, niin haluat seurata alla olevaa Post -opasta.

   • Kuinka vianmääritys ei ole postikysymys Dell -kannettavasta tietokoneesta

 2. Onko sinulla tunnettu hyvä samanlainen tietokone tai tunnettu hyvä työmuisti, jonka voit vaihtaa tähän tietokoneeseen?

  1. Kyllä, vaihda sitten tunnettu hyvä muisti tämän yksikön muistin kanssa ja katso mihin vika menee.Ota yhteyttä tukeen ja ota tämä edelleen heidän kanssaan.

  2. Ei, siirry seuraavaan vaiheeseen.

 3. Suurin osa kannettavista tietokoneista lähetetään tällä hetkellä yhdellä tai kahdella muistimoduulilla.Tyypillisesti se on kaksi, koska suurin osa muistista on suunniteltu toimimaan paremmin vastaavissa pareissa.Riippumatta siitä, kuinka monta moduulia sinulla on, seuraava askel on sama.Ota yksi dimm ja testaa se kumpaankin muistipistorasiaan.Huomaa tulokset ja tee sama asia toisella DIMM: llä, jos sinulla on sellainen.Muutetaanko ongelma riippuen siitä, mikä DIMM tai mikä pistorasia on käytössä?

  1. Joo.Jos vika seuraa DIMM: ää tai pysyy tietyn paikan kanssa emolevyssä, olet tunnistanut vian.Hyvä uutinen on, että voit suorittaa koneen pienentyneellä muistilla, kunnes olet ottanut yhteyttä tukeen ilmoittamiseen.

  2. Ei. Onko vika sama riippumatta siitä, mihin dimm tai mihin paikkaan muisti on asennettu?Silloin joko vika ei ole muistissa tai molemmissa muistissa ja paikat ovat viallisia.Siksi ehdotamme vaiheen 2 toteuttamista.Suosittelen ottamaan yhteyttä tukeen tämän eteenpäin.

Takaisin alkuun

Ohjelmiston vianmääritys

Ohjelmistojen vianetsintävaiheet muistikysymyksille ovat lyhyitä ja käsittelevät enimmäkseen virtuaalimuistin fyysisen muistin sijasta.

 1. Voit suorittaa Windowsin lisämuistidiagnostiikkaa.On olemassa useita tunnettuja testejä, jotka on valittava, kuten MemTest.Menisimme kuitenkin todennäköisesti tuloksiin, jotka jo suoritetaan PSA -diagnostiikassa.Varsinkin kun PSA: t sisältävät testeihinsä MemTest -diagnostiikan.Jos saat virheilmoituksen kolmannen osapuolen diagnostiikasta, meidän on tarkistettava, ovatko ne yhteensopivia. Tarvitsemme myös avaimen kolmannen osapuolen virhekoodeihin. Sinun olisi parempi ohittaa tämä ja siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

 2. Virtuaalimuistin vian sulkemiseksi suosittelen tarkistamaan pari nopeaa asiaa henkilökohtaisella tietokoneellasi.Ensimmäinen on vahvistaa, että Windows käsittelee virtuaalimuistiasi?Siirry ohjauspaneeliin ja suorituskykyyn laitteistoikkunassa ja tarkista asetukset.Nollaa se tarvittaessa.Vahvista mistä osiosta virtuaalimuisti jaetaan?Tietokone määrittää kiintolevyn tilaa vaihtamaan muistia fyysisestä muistista.Tiedot ovat samassa paikassa vahvistat, että henkilökohtainen tietokone käsittelee muistia.Tarkista tämä osio ja varmista, että vähintään 6-10 Gt on ilmainen kyseisessä osiossa.Useimmat hakutiedostot ovat vain 2-4 Gt, mutta jos henkilökohtainen tietokone käsittelee tätä, se voi muuttaa kokoa tarpeen mukaan.Kun olet asettanut tämän, testaa tietokone nähdäksesi, palaako vika.Jos se menee seuraavaan vaiheeseen.

  Virtuaalimuisti

  Jos tietokoneeltasi puuttuu satunnainen käyttömuisti (RAM), jota tarvitaan ohjelman tai toiminnan suorittamiseen, Windows käyttää virtuaalimuistia kompensoimaan.

  Virtuaalimuisti yhdistää fyysisen RAM -muistin väliaikaisen tilan kiintolevylläsi.Kun RAM -RAM on alhainen, virtuaalinen muisti siirtää tietoja RAM -RAM: sta tilaan, jota kutsutaan hakutiedostoksi.Tietojen siirtäminen hakutiedostoon ja sieltä vapauttaa RAM -muistin työnsä loppuun saattamiseksi.

  Mitä enemmän tietokoneellasi on, sitä nopeammin ohjelmasi yleensä suorita.Jos RAM -muistin puute hidastaa tietokonetta, saatat olla houkutus lisätä virtuaalimuistia kompensoimaan.Tietokoneesi voi kuitenkin lukea RAM -muistia nopeammin kuin kiintolevyltä, joten RAM -muistin lisääminen on parempi ratkaisu.

 3. Voit seurata muistin käyttöä Task Manager- ja Event Log -poikkeusten kautta.Tämän avulla voit seurata, jos virheiden kanssa tapahtui tietty ohjelma, prosessi tai laite.Vaihtoehtoisesti on muistin käyttö korkea?Jos pääset Windows -ympäristöön seuraamaan näitä, se vähentää tarkistettavien ongelmien lukumäärää.Olen sisällyttänyt alla olevan linkin hyppy-sivulle, jossa on ohjeet näille menetelmille jokaiselle eri käyttöjärjestelmästä.

  1. Jos Task Manager näyttää suuren muistin käytön.Saatat tarvita lisää muistia.Ei tarpeeksi asennettu, jotta kaikki työt haluat tehdä tietokoneellasi.Tämä tarkoittaisi alkuperäisen muistin korvaamista suuremmilla ostamillasi dimmoilla.

  2. Jos Task Manager osoittaa, että ongelma on käyttöjärjestelmässä, ohjelmassa tai prosessissa.Voit käyttää ilmaista kolmannen osapuolen haittaohjelmien tarkistajaa, kuten haittaohjelmien tavuja.Jos ongelma jatkuu, palauta tai asenna käyttöjärjestelmän versio uudelleen ongelman ratkaisemiseksi.

Takaisin alkuun

lisäinformaatio

How to Diagnose and Resolve Common Memory Issues on a Dell Laptop (7)Takuun ulkopuolella?Ei ongelmaa.SelataDell.com/supportVerkkosivusto ja kirjoita Dell Service -tunniste ja katso tarjouksiamme.

HUOMAUTUS:Tarjoukset ovat saatavilla vainYhdysvallat, Kanada, Iso -Britannia,Ranska, Saksa,jaKiinaHenkilökohtaiset asiakkaat.Palvelin ja tallennustila ei sovelleta.

Chromebook, G -sarja, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Eläkkeellä olevat mallit, mobiilityöasemat

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated: 15/11/2023

Views: 6155

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.